– Nesten hver uke kommer det noe nytt inn

Hos Varnaveien mineralvann finner du ølsorter fra hele Norge og verden for øvrig, og det kommer stadig nye varianter på markedet. – Mange ønsker å prøve nye ting, så det er viktig for oss å stadig ta inn nye produkter, forklarer Johnny Arnesen.

Varnaveien Mineralvann fpr nye produkter hver eneste uke

Tekst og foto: Inger Marie Spange

Johnny driver butikken sammen med broren Terje. De viser frem utvalget, som er rundt ti ganger større enn i en vanlig dagligvarebutikk, og består av omtrent 500 forskjellige øltyper. 

– Nå som jaktsesongen trappes opp, kan vi fremheve noen mørkere øl, mener Johnny og plukker frem en jegerpils, en bayer og en Perle fra Ekeby gårdsbryggeri. Produkter fra sistnevnte har blitt veldig populære blant mossingene. Også Vansjøpils fra RAA i Råde har slått godt an. RAA er kjent for sine IPA-øl og for å bruke mye humle i produksjonen. Butikken har også et godt utvalg av øl fra Fredrikstadbryggeriet Nøisom.

Flotte gaver 

– Denne er også populær, sier Johnny og viser frem en toliters flaske med Hvalerpils.

 – Den finnes i to mørkere og to lysere varianter, og det er virkelig et utmerket øl, fastslår han.

På grunn av den karakteristiske flasken er ølet fra Hvaler også svært populært som gave. I butikken finner du også flotte gavekasser i tre, laget av firmaet Herman Dominus, som drives av Herman Karstensens Bugtens og hans brukerstyrte personlige assistent. Varnaveien Mineralvann er opptatt av arbeidsinkludering og kjøper blant annet tjenester fra Løvstad, som bretter julekalenderkassene. De tilbyr også jobb til personer som trenger arbeidstrening eller som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet. 

– Derfor er vi veldig glade for at folk leverer panten sin her, for det gir oss muligheten til å skape flere arbeidsplasser, forklarer Johnny, som startet utsalget den gangen han selv sto i fare for å miste jobben da arbeidsgiveren hans gikk konkurs for nesten 30 år siden.

Utstyr til hjemmebrygging 

Etter drøye 3 år på Rygge Storsenter er brødrene kjempefornøyd med salgsutviklingen, også innen startpakker for hjemmebrygging. Og har du lyst til å begynne med ølbrygging, kan du bare komme til Varnaveien mineralvann for å få gode råd. 

– Det er ikke vanskelig, men det krever tid, nøyaktighet og grundig rengjøring, sier Johnny, som har brygget en god del øl selv. 

– Det er ganske moro og terskelen til å lage godt øl hjemme er blitt mye lavere med de nye ferdigsettene med fersk vørter. Der kreves det bare en gjæringsdunk.

Tappetårn, slushmaskin og kjøling 

Hvis du er mest interessert i drinker, anbefaler han rabarbrajuicen fra Lundeby med enten prosecco for de som ønsker alkohol, eller med Farris for de som vil ha uten. 

– Vi har også et stort utvalg av ulike tonic og ingefærøl, legger Terje til og Johnny nevner at de har tappetårn, kjøleskap og slushmaskiner til utleie.