– Jeg har alt jeg trenger her

Da hun skulle kjøpe sin første leilighet måtte det det bli Høyda. – Området er veldig fint, rolig, samtidig som det skjer veldig mye her, sier Helene Buvik. 

Solen henger over Melløs stadion og de grønne plenene. Ellers er gaten stille, bortsett fra lyden av glade barn på vei hjem fra skolen. Jeg ringer på døra og blir straks sluppet inn i en liten, men stilig leilighet. Stuen har god utsikt til treningsbanene på Melløs. Helene Buvik (29) har alltid likt lagidretter og spilte aktiv fotball i ungdomstiden. Nå følger hun en og annen kamp som spilles på stadion som ligger tre steinkast fra leiligheten. 

Naturnært

Helene vokste opp på Møvik i Larkollen. Med jorder og sjø på alle kanter. Hun har også bodd i både Oslo og Halden mens hun studerte. Men da hun skulle kjøpe sin første leilighet, falt valget på Melløs i Moss.

– Jeg fikk jobb på Tronvik gårdsbarnehage. Jeg jobber også som spinninginstruktør på Fokus trening, sier Helene som er utdannet barnehagelærer og som gyminstruktør.  Så da ville jeg bo et sted midt imellom. Da måtte det bli Høyda. Her har du litt av alt, egentlig. Byliv, men samtidig nærhet til skogen og vann og hav på alle kanter. Nærheten til naturen var også en av grunnene til at jeg valgte jobben som pedagogisk leder på Tronvik gårdsbarnehage. Farfaren min bodde rett borti gata her og jeg gikk videregående på Malakoff, så jeg kjente til området litt fra før, forteller hun og inviterer på kaffe. 

Gleder seg til badesesongen

Hun synes Moss er en fin sommerby og gleder seg til badesesongen starter. 

– I Larkollen hadde jeg veldig mange favorittbadeplasser, men jeg må bli litt mer kjent med dem som er i Moss. Festestranda ligger jo rett i nærheten, så jeg går ofte dit. Eller jeg drar på sjøbadet eller Søly. Det er kort vei dit, også. 

Siden hun bor så nærme godtebutikken Bjørnen, der de fremdeles plukker smågodt for deg i en pose, kan vi ikke la være å spørre om hun ofte faller for fristelsen. 

– Nei, ler Helene. – Men jeg var der nok oftere da jeg var mindre. Der og på Go’ bua.

Helene5

Kort vei til alt

– Har du bil eller klarer du deg uten?

– Ja, jeg har bil, smiler hun, – det er mange bakker opp og tilbake fra Tronvik. Men nå har jeg kjøpt meg sykkel. Så vi får se om jeg tar i bruk den i stedet. 

Helene liker at området ligger nært til alt.

– I nærheten har jeg både restauranter og kafeer. Det er kort vei bort til restaurant Ro om jeg har lyst på en lunsj eller en middag. Jeg har alltid brukt Strax frisør på Høyda, og området har mange treningssentre og butikker. Byen er ikke for stor, og mange kjenner mange. Moss ligger nært til både Oslo og Sverige hvis jeg skal dit. Det er lett å komme seg ut på E6 og det tar meg bare 15 minutter å gå ned til toget. Så dette er veldig sentralt.

– Det bygges også nye leilighetskomplekser hele tida og det kommer stadig nye butikker og andre tilbud her. Jeg slipper å dra ned til byen, for jeg har det jeg trenger på Høyda. En annen fordel er at du kan få en ganske rimelig leilighet her, sammenlignet med nede i sentrum. 

 

Både ro og liv

Vi går ut på den solfylte verandaen. Det som slår meg, er stillheten.

  Det er rolig her, samtidig som det er livlig og skjer mye. I helgene samles folk på Øre Villa Kro, og på fotballbanen skjer det alltid noe. Når det spilles kamper, er det livlig her. Mye folk. Men jeg liker det. Ellers føler jeg at dette er et rolig område. Det virker også som om det er flere nye, litt yngre mennesker, som har flyttet hit. Jeg er veldig fornøyd med å bo her, avslutter Helene Buvik.

Tekst og Foto: Inger Marie Spange