Ertnes har levert kvalitetsvarer i 80 år

Ertnes på Høyda i Moss

Foto Vegar Johansen:  Jon Ertnes, Merete Blomberg Gundersen, Lina Johansen og Lars Ertnes er stolte av det store utvalget hos Ertnes Kjøtt.

– Vi selger nok rundt 120 tonn kjøtt i løpet av ett år og er en av Norges største kjøtt- og delikatesseforretninger, sier Jon Ertnes. 

Sammen med broren Lars styrer han familiebedriften som fikk sin start da bestefaren Johan flyttet fra Svinndal til Moss for å begynne som kjøpmann tidlig på 1930-tallet.  

Tilfeldighetene gjorde at Johan begynte med kjøttproduksjon og butikken i Nesveien ble raskt kjent for sine kvalitetsvarer. 80 år senere har Ertnes Kjøtt flyttet til Varnaveien på Høyda, men kvaliteten på varene er den samme. Det er også oppskriftene.

Da filialen i Værftsgata ble lagt ned i 2022 valgte man å sette bort produksjonen av pølser til Strøm-Larsen i Oslo. Resten blir fortsatt produsert lokalt – og det benyttes kun norske råvarer.

Det siste er viktig for kundene. 

– Vi prøvde å ta inn indrefilet fra Uruguay, men da fikk jeg kjeft på Facebook. Vi fikk ikke solgt noe av det og det endte med at de ansatte fikk det med seg hjem, humrer han. 

Poplulære sesongvarer

– Nå på sommeren selger vi jo veldig mye grillmat og vi ser at marinerte varer er veldig populære. Vi har noe for enhver smak og er veldig stolte av det brede utvalget vårt, forteller Jon Ertnes, som har folk innom fra hele Østlandsområdet på grunn av nettopp dette.

Ertnes har også noen egne favoritter.

 – Jeg er veldig glad i pølser i alle varianter, men hvis jeg skal trekke frem noe spesielt tror jeg det må være helgrillet marinert svinenakke. Den skal grilles på 120 grader i tre timer og er en sikker vinner. Det er rett og slett utrolig saftig og godt.