– Kunne ikke hatt det bedre

Benjamin Hamza skal snart i gang med det siste året som mekaniker-lærling hos Bertel O. Steen på Høyda. Han stortrives med både kollegaer og arbeidsoppgaver.

Tekst og foto:  Vegar Johansen
Ettermarkedsleder Martin Løvåsmoen er strålende fornøyd med jobben Benjamin Hamza gjør.

– Det føles nesten ikke som en jobb i det hele tatt. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø hvor vi står sammen og hjelper hverandre. Jeg kunne ikke hatt det bedre, forteller den positive 21–åringen.

Etter to år på skolebenken, ved henholdsvis Ås videregående og Malakoff, begynte han som lærling hos Bertel O. Steen høsten 2023. Her jobber han hovedsakelig med Mercedes, men også litt med Bertel O.Steens andre merker Peugeot og Kia.

– Jeg jobber fra halv åtte til halv fire hver dag. Arbeidsoppgavene er veldig varierte, noe jeg liker veldig godt, forteller Benjamin.

– Det kan være hektisk, men vi kommer oss alltid igjennom, sier han.

I tillegg til to lærlinger jobber det totalt 11 mekanikere hos Bertel O. Steen Moss. Hver lærling har en egen instruktør som følger dem opp i hverdagen. Fra høsten øker antall lærlinger til fire.

 

Lærling BOS2
Benjamin Hamza

Visste tidlig hva han skulle bli

Benjamin kommer opprinnelig fra Ski. Fra 2016 til 2021 bodde han og familien i Køln i Tyskland. Deretter bar det hjem til Norge igjen.

Han var aldri i tvil om hva han skulle bli når han ble stor. Bilinteressen har fulgt han hele livet. I Tyskland jobbet han blant annet hos BMW.

Han er tydelig på hva han håper på når lærlingtiden er over.

– Jeg håper og tror jeg får fortsette her. Jeg er veldig motivert og vil gjerne spesialisere meg videre på Mercedes, forteller han.

 

Viktig for Bertel O. Steen

Martin Løvåsmoen er ettermarkedsleder hos Bertel O. Steen Moss. Han følger opp bedriftens lærlinger, og har i tillegg ansvar for verksted, kundemottak og delelager.

Løvåsmoen forteller at lærlingordningen er viktig for Bertel O. Steen.

– Vi ser på det som et samfunnsansvar. Som en stor bedrift ønsker vi å ta vare på unge studenter som vil ut i jobb. I tillegg er det en viktig måte for oss å få inn gode mennesker i bedriften på. Vi har hele tiden behov for påfyll av dyktige medarbeidere.

Løvåsmoen forteller at sjansene for videre ansettelse er gode hvis lærlingene består fagprøven, er motiverte, viser gode holdninger og passer inn i arbeidsmiljøet.

 

Om Benjamin har han bare positive ting å si.

– Han er en veldig dyktig gutt som er både motivert og nysgjerrig. I tillegg har han noe erfaring fra før. Jeg husker han var innom oss på utplassering mens han gikk på Malakoff, og at vi synes han var spennende. Vi er veldig glade for at han er lærling her hos oss.

Mer generelt forteller Løvåsmoen at han synes det er gøy og motiverende å følge lærlingene i tiden de er hos Bertel O. Steen.

– For mange er dette første møte med arbeidslivet. Hos oss møter de en bratt læringskurve, men samtidig opplever de en stor utvikling. Det er veldig artig å se at unge finner sin karrierevei her hos oss, avslutter han.