Sikkerhet og gode vibber på Lilleeng

I hyggelige lokaler med utsikt over Rosenvinge Park, men med blikket pa monitorene foran seg, sitter Kent Sorensen, daglig leder i Elite Sikkerhet. Mange kjenner ham imidlertid som den alltid smilende Sikkerhetsproffen, fra sosiale medier.

TEKST: ANNIKEN THUE FOTO: PRIVAT

 

Kent Sørensen i Elite sikkerhet

Med solid erfaring innen sikkerhet, helse og førstehjelp, bestemte Kent og kameraten, Stian Steinbråten seg i 2018, for å starte Elite Sikkerhet. Et år senere flyttet selskapet inn i lokalene i lilleengveien på Høyda. I dag er de stolte av å ha ansvar for vaktholdet for de fleste festivalene i Moss og Omegn, og andre steder som Moss havn, Moss Kulturhus og Moss Fotballklubb.

– Jeg og kollegene mine opplever mye som ikke alle andre opplever. Det å møte folk i krise og nød, og å hjelpe dem å gjøre en endring, det liker jeg veldig godt. Jeg har ikke tall på hvor mange livshistorier jeg har hørt. For de har ofte en historie å fortelle, derfor viser jeg folk respekt, uavhengig av livssituasjonen deres.

Ofte er det Kent og gjengen som er først på stedet og tar folk i gjerningsøyeblikket  når det skjer et innbrudd. Det er en potensielt livsfarlig situasjon og Kent forteller at han har opplevd å bli truet med kniv. Men løsningen hans er noe annet enn man kanskje skulle tro.

Det handler om å holde seg rolig i kritiske situasjoner og å møte personen på en deeskalerende måte. En gang truet en aggressiv og beruset fyr med å ta meg, men da jeg tilbød han en snus ga han meg en klem i stedet, sier han.

Sikkerhetsoppdrag for Elite sikkerhet. Foto privat.

Litt misforstått bransje

Elite Sikkerhet leverer tjenester innen sikkerhet, førstehjelp og vektertjenester. I forbindelse med festivaler, konserter og idrettsarrangementer sørger de for å ha på plass dyktige vektere og førstehjelpspersonell. Med stor entusiasme forteller Kent om hovedoppdraget deres, som er at folk skal føle seg trygge.

– Det er en litt misforstått bransje generelt, og folk tenker kanskje at vektere er litt sure eller strenge. Men det er ikke jeg som skal være dømmende makt og kjefte på folk. Good vibes motiverer meg, og jeg liker å avslutte arbeidsdagen og føle at jeg har bidratt til både trivsel og trygghet.

Og det er ikke til å legge skjul på at kjendisstatusen er fin å ha med seg på jobb, fordi det kan virke avvæpnende og forebyggende.

– Jeg synes det er gøy, og det er med på å løfte stemningen. Kunden betaler for vekter og får markedsføring på kjøpet, ler han.

Midt i smørøyet på Høyda

Sikkerhet og førstehjelp går som hånd i hanske, mener Kent. Det er derfor duoen bak Elite Sikkerhet er det optimale team. For selv om han har mange gode historier å fortelle fra sin unike karriere som sikkerhetsinfluencer, vil han holde seg til tema og skryter partneren, Stian opp i skyene.

– Stian kjører legebil og er styreleder i Elite Sikkerhet, samtidig som han jobber som fastlege og på legevakten i Fredrikstad. Han er en dyktig lege med erfaring som sanitetsoffiser i Forsvaret – et skikkelig arbeidsjern som brenner for faget sitt, sier Kent.

Som sikkerhetsansvarlig for store eventer i området, med det han tør påstå er det beste tilbudet på boligalarmer i Moss, og som leverandør av førstehjelpskurs og kameraovervåkning, er det mange jern i ilden for Kent og teamet. Derfor er det essensielt å ha en trygg base.

– Her på Høyda har vi mange av kundene våre. Vi har vaktholdet på Lilleeng Helsepark, blant annet. Så her ligger vi veldig strategisk og sentralt til. Her er vi midt i smørøyet, sier han.