Med lidenskap for løping

Simen Nieuwlaat fra Rygge løper fra de fleste. Et sterkt behov for å være fysisk aktiv og en enorm selvdisiplin hjelper når familiefaren skal hevde seg blant de beste i sin klasse.

Simen (36) har tatt steget over til veteranklassen og denne sommeren står flere mesterskap for tur. Oppkjøringen er allerede i gang for fullt. Vi møter Simen på sin vanlige løpetur til jobb, morgenfrisk og helt uten skader.

  • Jeg har vært helt skadefri de siste to ukene og det føles skikkelig bra. Nå har jeg bestemt meg for å satse og skal være med på det jeg kan være med på, sier en fornøyd Nieuwlaat, og slipper båndet slik at hans trofaste følgesvenn kan ta seg en liten snuserunde på gresset.
Sport1 Rygge storsenter på Høyda i Moss har mye å gjøre i sykkelsesongen

Fuglehunden Lexi var en viktig støttespiller da Simen hadde en lengre skadeperiode under koroa.

Tar sikte på flere mesterskap

Fuglehunden Lexi er med på den daglige løpeturen til og fra jobb hver dag. I godt driv holder hun følge med Simen på den drøye 7 kilometer lange løpeturen fra huset i Halmstad til Rygge Storsenter. På veien tilbake blir det ofte et par ekstrarunder, kan Simen fortelle. Nå nærmer det seg nemlig innspurt til neste mesterskap. Den 23. juni går Løpe- NM av stabelen i Modum, utenfor Drammen.

  • Jeg stiller opp og ønsker meg et godt resultat. Drivkraften min har alltid vært å yte mer og bli bedre. Hvis jeg ikke klarer det, blir jeg skuffet.
Sport1 Rygge storsenter på Høyda i Moss har mye å gjøre i sykkelsesongen

Trening i tidsklemma

Som trebarnspappa til barn på 3, 9 og 13 år er det nok av oppfølgingsvirksomhet. Simen må finne prøver å snike inn en liten økt eller to der det er mulig, som for eksempel noen tøy- og spenst øvelser på sidelinjen mens barna er på fotballtrening. Et eget treningsrom hjemme i kjelleren på Halmstad er også godt å ha. 

Ellers er det rutiner som gjelder. Hver dag leverer han minstemann i barnehage, før han tar med seg Lexi og løper til Rygge Storsenter. Vel framme rekker han en dusj før han er klar for jobb. Sammen med faren Peter driver han Sport1 butikken på senteret. Stort sett oppholder han seg på sykkelverkstedet til familiebedriften, hvor det er travle tider nå når sykkelsesongen er i gang for fullt.

  • Det er selvsagt travelt til tider, men jeg kunne ikke hatt en bedre arbeidsplass. Jeg har full fleksibilitet og verdens beste arbeidstider
Sport1 Rygge storsenter på Høyda i Moss har mye å gjøre i sykkelsesongen

-Det er viktig å sette seg klare mål, sier Simen

Løper for Rygge

På ryggen står det Rygge IL. Det er et valg han har tatt av flere grunner. Både fordi han bor i nærmiljøet og fordi det er en solid klubb med gode støttespillere.

  • Rygge IL er ikke av den største klubben innen friidrett, men er vanvittig store på mosjonistnivå. Lurer du på om du skal begynne å løpe kan dette være klubben for deg - her blir du tatt skikkelig godt tatt vare på, avslutter Simen.

ENKLE LØPETIPS FRA SIIMEN

  1. Skaff deg et par ordentlige løpesko i god kvalitet - Sport1 Rygge har et særdeles godt utvalg og ikke minst god ekspertise. Husk at løpesko er ikke evigvarende, men ferskvare og bør skiftes ut jevnlig om man trener mye. 
  2. Husk å varme opp. Oppvarming er skadeforebyggende og gjør kroppen klar for å yte best mulig
  3. Ikke gå ut for hardt.
  4. Asfalt er døden for kroppen, så husk å variere hvilket underlag du løper på.
  5. Vær disiplinert og en realistisk løpeplan.
  6. Løp uansett vær!