– Vi ligger tett opp til skreddersøm

Studio Sigdal på Høyda i Moss

Store kjøkkenøyer med blanke, marmorerte benkeplater, vasker og kraner med gull eller matt, sort finish, eksklusive og moderne kjøkkenfronter i duse og jordnære toner, det er hva som møter meg i Sigdals lekre utstillingsstudio på Høyda.

 

Tekst og foto: Inger Marie Spange

Tidene er travle Studio Sigdal i Moss. Det er mange som ønsker en oppgradering av kjøkkenet nå i høst.

– Med vårt konsept som heter re:new, kan du beholde det du liker og bytte det du ønsker på gamle Sigdalkjøkken, forteller Sigbjørn Borud Evensen, butikkleder ved Studio Sigdal Moss.

– Skift alt fra dører og håndtak til benkeplater og hvitevarer på eksisterende kjøkkenskrog. Det er veldig enkelt og veldig bærekraftig. Kjøper du et en prosjektleilighet med et standard kjøkken, kan du også få mange forskjellige løsninger og uttrykk ved å gjøre noen tilvalg.

Studio Sigdal er, i tillegg til å levere topp moderne kjøkken-, bad og garderobeløsninger, en mesterbedrift som tilbyr alt fra rørlegger-, elektriker-, tømrer- og snekkerarbeid på sine prosjekter.

– Du kan overlevere nøkkelen, dra på ferie og komme tilbake når alt er ferdig, lover han.

 

Møbelkjøkken i alle farger

– Hva skiller dere og eventuelle andre kjøkkenleverandører?

– Vi har norskproduserte møbelkjøkken. Så skuffer, skrog og skap kommer ferdig sammenskrudd. Du får også personlig hjelp. Kom med tegninger eller bilder så hjelper vi deg med gjennomtenkte materialvalg, fargevalg, benkeplater, glans på kraner, møbler og innredning. Når detaljene er på plass, så kommer helheten av seg selv, mener Sigbjørn.

– Vi kan også levere kjøkken i absolutt alle NCS-farger. Vi er heldige som har et godt samarbeid med både Christiania belysning, som ligger tvers over veien, og med Fargerike Bretun i førsteetasje. Kunder som kommer med gamle kjøkkenfronter, veggfarger eller en tapetbit, sender vi ned til Bretun som har fargeskanner. Du får akkurat den fargen på kjøkkenet du ønsker. Jeg vil si at Sigdal er tett opp til skreddersøm.

 

Helgrønt og skreddersydd

– Hva er det mest spesielle dere har levert?

– Mye på et kjøkken er gitt. Du trenger komfyr, kjøleskap, ventilator, oppvaskmaskin og vask. Det som står igjen, er det du kan leke litt med. Vi kan lage skap og skuffer med spesialbredde og høyde. Vi leverte et kjøkken til en loftsleilighet med skråtak, lave vegger og mange vinkler. Det ble mange finurlige løsninger. Vi er uansett opptatt av at det skal være pene linjer og symmetri. Det må være godt for øyet å se på. En annen gang måtte vi kappe og senke benkene for å kunne tilpasse til rullestol. Hos en tredje var både interiør og vegger i grønt og kunden ønsket seg i tillegg fronter i en helt spesiell grønnfarge. Vi får det til. Vi sier vel aldri at nei, dette går ikke, smiler Sigbjørn Borud Evensen.

 

Sigdal Kjøkken:

Sigdal er en norsk merkevare som selger kjøkken-, bad- og garderobeløsninger. Fabrikken har 160 ansatte, ligger i hjertet av Sigdal kommune og har produsert kjøkken i mer enn 70 år. Sigdal eksporteres til Danmark, Sverige, Island, Færøyene og Storbritannia og er å finne i tusenvis av Norske hjem. Studio Sigdal i Moss er et showroom og salgskontor for kjøkkenløsninger som åpnet i 2021. Se mer på https://www.facebook.com/studiosigdalmoss