– Godteri for Garnelskere

_DSC2864

På øvre plan ligger det nå en butikk det er vanskelig å ikke legge merke til. 

Fargerike garnnøster i alle slags former og varianter fyller opp hyller og vegger 

i det lille lokalet.

Det var i starten av februar at Garnpikene åpnet dørene i lokalet hvor Bodyshop tidligere holdt til. Innehaver Camilla Schilling Martinsen forteller om en oppstart som har gått over all forventning.

– Vi har hatt gode tilbud og fått veldig bra respons. Jeg tror en garnbutikk har vært etterlengtet her på Høyda. Under pandemien fikk strikking en solid oppblomstring som bare har fortsatt, og vi merker et stort engasjement fra både yngre og eldre kunder.

Kvalitet og trender

Garnpikene har Sandnes garn er hovedleverandør, men de fører også garn fra Rauma, House of Yarn og Viking, for å nevne noen. De tilbyr også et stort utvalg stikkerelaterte produkter og smarte hjelpemidler.

- Det aller viktigste er å føre garn av god kvalitet og å følge med på trender, slik at vi alltid har produktene som kundene etterspør.

Det er ikke noe problem for Camilla, som alltid har vært svært interessert i både strikking og farger. Å få drive egen garnbutikk en drøm som har gått i oppfyllelse. 

Men hun innrømmer at det var noen sommerfugler i magen da hun forlot stillingen som butikksjef på Kiwi Refsnes, en arbeidsplass hun hadde hatt i mange år.

– Det er ikke bare å slutte i en trygg, fast jobb og gå ut i det ukjente, men det måtte bli nå eller aldri. Men med vår samlede kompetanse på butikkdrift skal vi nok klare å ro dette i land, smiler Camilla. 

Sammen med mannen Tommy Tønnesen er hun franchisetaker bak Garnpikene, som er butikk nr. 5 i det som på kort tid har blitt en kjede med flere butikker på Østlandet. Ekteparet har allerede planer om å åpne en ny avdeling i Sarpsborg denne våren. 

Kompetanse på garn

Garnpikene på Rygge Storsenter ønsker å arrangere strikketreff og andre sosiale sammenkomster for kundene sine etter hvert.

Camilla forteller om flere fordeler med å handle garn i butikk kontra å bestille fra nettbutikker, som å kunne ta og føle på garnet, og få hjelp og veiledning om man trenger det. 

_DSC2877

En dame som er innom for å handle garn til en genser hun skal strikke nikker enig. Hun er veldig fornøyd med at Rygge Storsenter endelig har fått en garnbutikk.

– Det er veldig deilig å handle i en butikk hvor du kan få gode råd og hjelp til å regne ut mengden garn du trenger. Ikke alle garnbutikker som har den kompetansen. 

Følg med på SoMe for gode tilbud og kampanjer: Instagram: Garnpikene_rygge. Facebook: Garnpikene Rygge.