Derfor bor jeg På Høyda

Navn: Merethe Brattsti Songli

Yrke: Medierådgiver i Storybold Reklamebyrå

Sivilstand: Gift. To døtre. Den ene bor i Berlin,
mens den andre bor hjemme.

Bor: Midtveien (Gamle M8)

_DSC3087

Navn: Merethe Brattsti Songli

Yrke: Medierådgiver i Storybold Reklamebyrå

Sivilstand: Gift. To døtre. Den ene bor i Berlin,
mens den andre bor hjemme.

Bor: Midtveien (Gamle M8)

Merethe Brattsti Songli kommer opprinnelig fra Harstad, men flyttet til Moss i 1990. Valget stod mellom Horten og Moss, men som lovende skøyteløper var kunstisbanen på Ørejordet en avgjørende faktor. 

Da kunstisbanen etterhvert ble nedlagt ble det brått stopp på skøytekarrieren. At hun valgte å bosette seg i Moss har hun likevel ikke angret på.

Hva er det beste med å bo på Høyda?

– Det beste er at det er så sentralt. Barnehage, skole, butikker og spisesteder er rett i nærheten. Jeg jobber i sentrum, og det er ikke langt unna det heller.

Har du bodd andre steder i Moss tidligere?

– Med unntak av en kort periode på Såstadbråten i gamle Rygge har jeg egentlig bodd i samme generelle område siden jeg flyttet sørover. Jeg har bodd på Ørejordet, Malakoff, Kallum og Melløs før vi flyttet hit til Midtveien i 2021. Siden jeg ikke kjører bil ble det viktig å bo sentralt for å få hverdagskabalen til å gå opp.

Hvor liker du å handle:

–Mannen min jobber på Synsam på Rygge Storsenter så jeg stikker jo gjerne innom der. Ellers bruker vi vel Høyda området for det er verdt. Man trenger jo ikke dra lengre enn nødvendig?

Har du en favorittrestaurant?

–Vi er jo nærmeste nabo med Farbror Melker, så det hender vi stikker innom og tar en deilig lunsj eller skeier ut med den fantastiske Suksessterten. Skal vi ut å kose oss skikkelig rusler vi bort på Restaurant Ro. Favoritten der er Spareribs. Jeg må også nevne Wook & Go, som vi er svært glade i! 

Har du noen turtips for folk som bor på Høyda?

–Jeg er veldig glad i å gå ned til Feste-stranda og videre utover mot Baugsåsen, gjennom skogen mot Carlberg, og hjem. Festestranda bruker vi hele året, dog noe mindre etter at barna har blitt eldre. Her kan man bade om sommeren og ake om vinteren. Stranda er rett og slett en -skikkelig perle og har utrolig fine solnedganger.

IMG_20211220_154007

Er det noe du savner på Høyda?

– Jeg skulle gjerne sett at det var et bedre fritidstilbud for ungdom her. Som mor til to jenter savner jeg også en klesbutikk med ungdomsklær. Nordlendingen i meg skulle gjerne hatt litt mer fjell i nærheten, men det er jo ikke spesielt for Høyda
– eller gamle Østfold for den saks skyld.

Kan du beskrive Høyda i en setning?

–Høyda er nært, flatt og har alt – i alle fall nesten..

IMG_20211124_164716

Perlemorskyer over ytre oslofjord

Tekst: Vegar Johansen. Foto: Ingeborg Øien Thorsland og Merethe Brattsti Songli.