Actic i Moss: – Vi tilbyr velvære

Actic på Høyda i Moss

Actic Moss er i vinden og har etter åpningen i 2016 hatt en god økning i antall medlemmer. Med sin sentrale beliggenhet i Lilleng Helsepark kan senteret tilby både basseng, egentrening, gruppetimer og vafler.

Tekst og foto: Morten Flaten

Ann Kristin Holder overtok stillingen som daglig leder i januar 2022, og har sammen med staben lagt ned en solid innsats. Dette har da også gitt resultater. Etter at Ann Kristin overtok, har senteret opplevd en dobling i antall medlemmer.
- I treningsbransjen i dag er det blitt viktig å finne seg en nisje. Noen velger kanskje å ta Crossfit-veien, andre spesialiserer seg kanskje på styrketrening. Vi på vår side prøver å være et lavterskel-tilbud, sier hun.

Enkel oppstart

- Det finnes mange rundt omkring som kunne trengt å komme seg opp av sofaen, og vi ønsker å være et godt og enkelt alternativ for de som velger å gjøre det, forklarer Ann Kristin.

Alle som velger å begynne med trening på Actic tilbys en gratis time med personlig trener.
- På denne måten prøver vi å gi nye medlemmer en trygg oppstart. Å trene riktig i den kroppen man har er viktig, og slik får alle som begynner et godt utgangspunkt å starte opp med.

Alle aldersgrupper

Det er ikke så vanskelig å notere seg at stedet er et treningssenter som passer for alle. I løpet av en dag har både ungdommer, voksne og de litt eldre vært innom for å gjennomføre sin treningsøkt. Noen stikker gjerne innom mellom skoletid og fritidssysler, andre trener tidlig på morgenen før de drar på arbeid.
Det er allikevel ikke bare egentrening som foregår i de nyoppussede og lyse lokalene til Actic.

Variert tilbud

Gruppetimer utgjør en stor del av tilbudet. Disse timene foregår i både basseng og gruppesal, og er blitt svært populære.
- Vi arrangerer gruppetimer fra morgen til kveld. Slik kan alle finne seg en plass, selv i en hektisk hverdag.

I gruppesalen finner man tilbud som blant annet Pilates, Yoga, BodyPump, Zumba og Spinning.
- Noen av disse er nok for de som allerede har kommet litt i form, sier Ann Kristin og fortsetter, men vi har også timer vi kaller Kom i Form. Dessuten har vi startet opp gruppetimer i samarbeid med fysioterapeut. Denne kaller vi Fysiotimen.

 

Basseng

Actic er eneste treningssenter i Moss som har oppvarmet basseng. Her kan man svømme, utføre belastningsvennlige øvelser eller bare slappe litt av. Gruppetimene i bassenget har fått navnet Aqua og er svært populære. Disse timene passer bra for de med skader eller sykdom, noe som gjerne skaper behov for en mer belastningsvennlig trening.
At noen medlemmer har fysiske utfordringer er også årsaken til at senteret har forhandlet seg frem til tre gratis parkeringstimer.
- Slik får de med utfordringer god til å både trene og dusje, uten å måtte stresse, forklarer Ann Kristin.

En sosial arena

- Vi ser også at det er mange som kommer hit for å få dekket et sosialt behov, sier hun og fortsetter, det er jo ikke alle som har et stort nettverk rundt seg og da er vi glade for at vi kan tilby noe sosialt.

De ansatte ved Actic har alle vært lenge i bransjen og Ann Kristin føler med det at de tilbyr mer enn bare trening.
- Vi har som nevnt gruppetimer for alle nivåer. Når disse blir satt opp på timeplanen kan medlemmene melde seg på en slik time og føle seg sikre på at andre de kjenner også vil være til stede. Sammen med oss ansatte blir vi dermed en stabil og sosial gjeng og vi på treningssenteret blir en slags familie nummer to, smiler hun og fortsetter, jeg vil si at vi tilbyr velvære.

Trening og samvær

En av de som bruker senteret jevnlig er den 69 år gamle pensjonisten Erik Karstensen.
- Jeg har trent her i ett år nå. Jeg begynte for å styrke kjernemuskulaturen min, siden jeg spiller golf og jeg har et ønske om å bli en bedre golfspiller. Men i dag er den sosiale biten blitt vel så viktig for meg.

Erik forteller videre at han i dag deltar i mange av aktivitetene som stedet tilbyr, både i basseng og sal.
- Dessuten har de badstue her, og for meg er den en viktig belønning etter fullført økt. Etter badstue og dusj kan jeg sette meg her i sofaen, ta en kopp kaffe og slå av en prat med de andre.
- Ikke glem at vi serverer vafler til dere hver fredag, skyter Ann Kristin inn.
Erik nikker bekreftende, før de begge bryter ut i latter.
Det hersker ingen tvil om at stemningen er god ved Actic Moss.