Moss  har alt

Da Roxana Florentina Bostaca (31) flyttet til Norge visste hun lite om byen og landet hun skulle bo i. Seks år senere stortrives hun i Moss og i jobben sin som renholder hos RVS Eiendomsdrift.

Det var i 2017 at Roxana tok med seg sønnen Alessio (da 4 år) og flyttet etter mannen sin som hadde dratt til Norge for å jobbe året før. Den lille familien hadde egentlig tenkt på Moss som en mellomstasjon før de skulle videre til Oslo. Men nå trives de så godt at det ikke kommer til å skje med det første.

  • Vi kan ikke tenke oss å bo noe annet sted. Både barna og vi voksne har fått gode venner og ønsker å bli her. Moss har alt, og er et godt sted for barna å vokse opp, smiler Roxana.

I dag har de Nesparken som nærmeste nabo og eldstemann Alessio går i 4. klasse på Bytårnet Skole. Lillebror Matei (3) går i barnehagen.

Blir blid av hyggelige mennesker

Mannen hennes er kokk på Støtvig hotell. Selv har Roxana jobbet som både housekeeper og som renholder for ulike firma. I dag har hun fast jobb hos RVS Eiendomsdrift, en familiebedrift som holder til på Høyda.

Roxanna forteller at hun stortrives i jobben som renholder. Vingparken har blitt et fast startpunkt på arbeidsdagen før hun fortsetter til andre steder som RVS har ansvar for.

  • Det er så godt å bli kjent på et sted. Det gjør hverdagen enklere fordi jeg kan planlegge og ha oversikt over dagene mine. Jeg er veldig glad i jobben min. Noe av det beste er at jeg blir kjent med så mange mennesker, smiler Roxanna over koppen med kaffe latte på Evita kaffebar.
Moss har alt

Det er dette smilet som så mange setter pris på.

«Roxanna må være verdens blideste renholder» fortalte daglig leder i På Høyda Midt i Moss, Finn Grønseth til oss. «Hun er alltid blid og er en vandrende informatør. Hun må dere ta en prat med».

Roxanna ler når hun hører dette og innrømmer at det krevde en lett overtalelse å stille opp på intervju. 

  • Det er første gang jeg blir intervjuet, så det er jo litt stas også. Og så er det fint å få prate om de fine folkene jeg møter gjennom jobben min. Jeg trives veldig godt her på Høyda. Det er et stille og rolig sted med snille og høflige mennesker. Og da blir man jo blid selv, smiler hun.

Hun skryter over teamet sitt i RVS, som hun har jobbet sammen med i litt over et år nå. Foruten henne består avdelingen av flere renholdere, vaktmestertjenester og en prosjektavdeling. 

Daglig leder i RVS Terje Brenden sparer ikke på superlativer når han snakker om sine ansatte og en teamkultur hvor alle bidrar.

  • Vi er meget takknemlig for å ha Roxana som ansatt. Hun er et fyrverkeri – til glede for så mange. Ikke bare er hun meget flink i sitt arbeide, men også imøtekommende og serviceinnstilt. Bøttekottet / renholdsrommet er rent og pent, arealene hun rengjør er rene og pene, maskinene hun bruker er alltid rengjort - og det forteller vel det meste om henne selv, smiler han.                 

Det handler om å tørre

Det er bare to år siden hun prøvde seg på å snakke norsk, rett og slett fordi det var så enkelt å prate engelsk. Men hun forstod det meste som ble sagt. Først da yngstesønnen skulle begynne i barnehagen tok hun mot til seg.

  • Jeg syntes det norske språket var vanskelig fordi det er veldig ulikt rumensk. Det var faktisk en dame i barnehagen som tvang meg litt i gang. Hun hadde overhørt meg snakke norsk en gang, og sa til meg at fra nå av snakker vi bare norsk sammen. Og det har vi gjort, smiler Roxanna.

Hun har spedd på med online-kurs for å terpe på rettskrivingen. Men den aller beste metoden er å prate masse med mennesker. Det gir best resultat.

  • Det er godt nå når ordene liksom kommer av seg selv og jeg ikke trenger å tenke så mye, sier hun.

Målet er å bli så god i norsk at hun etter hvert kan undervise i kroppsøving eller kanskje jobbe som instruktør på treningssenter. Fra Romania har hun nemlig en grad i kroppsøving og idrett, som hun håper å kunne få bruke i praksis en dag. 

RVS

Vi er en familiebedrift som startet opp i 1983 og ble et as i 1994. Det begynte helt i det små og i løpet av årene ble det slik vi er i dag. Vårt hoved engasjement er renhold, vaktmestertjenester og prosjekt. 

Fokus og mål er å sikre den beste kvalitet på alt vi leverer av tjenester! Derfor arbeider vi målrettet for å ha dyktige medarbeidere rent faglig.

RVS opererer både som totalleverandør og i samarbeidsprosjekter med andre større entreprenører og leverandører.

RVS er en totalleverandør for bygg og prosjektering på kjøpesenter og næringsbygg.

Etter hvert har vi fått et stort kontaktnett med underleverandører som vi har jobbet med over flere år og som kjenner vårt mål om kvalitet og profesjonalitet i alle ledd samt å levere til avtalt tid og pris.

 

  • Terje Brenden, Daglig leder - 

Ute året rundt

Med en mann som jobber kveldstid og to små barn er det begrenset hvor mye tid hun får til å være fysisk aktiv selv. Hun forteller at løsningen er å ta med barna på tur. Så fort muligheten dukker opp drar hun og barna på sykkeltur eller leketur i nærområdet.

For etter at hun flyttet til Norge har hun oppdaget gleden med å være ute året rundt.

  • Min mor rister på hodet når jeg forteller henne at barna både sover ute og leker ute i minusgrader. Den eldste sønnen min var stadig forkjølet da han var mindre, men etter at vi flyttet hit er han sjelden syk.

Selv er hun oppvokst i den lille byen Craiova, tre timer unna hovedstaden Bucuresti. 

Hver sommerferie tar de med seg barna til hjembyen for å besøke venner og familie.

  • Det er et veldig fint land å feriere i. Jeg anbefaler absolutt alle å ta en tur dit.

Reisetips i Romania

Hennes beste tips er å ta en roadtrip på Transalpina. Det er en kjøretur for dem som liker svingete veier og store høyder. Høyeste punkt ligger på 2145 høydemeter. I følge Roxana er belønningen en helt unik utsikt.