Karita Bekkemellem trives på Rosenvinge

Det myldrer av lunsjgjester på Restaurant Ro en tirsdag formiddag når jeg treffer månedens beboer, Karita Bekkemellem. Grunnen til at hun har valgt dette møtestedet er at Ro for henne, er en oase i den hektiske hverdagen.

TEKST og FOTO: ANNIKEN THUE
Karita Bekkemellem bor i i tiende etasje i Rosenvinge Park, og vi trives veldig veldig godt, sier hun med et stort smil om munnen.

For nesten seks år siden tok Karita og ektemannen, Stein, en avgjørelse de ikke har angret på. De hadde ikke planer om å flytte fra leiligheten sin på Bredsand, men lot seg overtale til å gå på visning, bare for å ta en titt. Da paret reiste på hyttetur den helgen, klarte de ikke gi slipp på idéen megler Andre Thoring fra Meglergaarden nettopp hadde presentert for dem.

– Vi måtte dra hjem fra hytteturen, for vi klarte ikke å finne roen. Etterpå gikk det slag i slag før vi havnet i tiende etasje her i Rosenvinge Park, og vi trives veldig veldig godt, sier hun med et stort smil om munnen.

 

En uoppdaget perle

Karita er direktør for NHO Geneo, landsforeningen for helsenæring, velferd og oppvekst. Til tross for en krevende arbeidshverdag, prøver hun å presse inn litt tid til å benytte seg av de flotte friluftsmulighetene Moss har å tilby.

– Moss er en uoppdaget perle, og det er veldig mye hyggelige mennesker her. Jeg har ikke fått brukt tilbudene like mye som jeg hadde ønsket siden jeg har vært mye bortreist og pendler mye på grunn av jobbsituasjonen, sier hun.

Men når hun har tid og overskudd er hun ikke fremmed for å ta seg en tur i løypa med mountainbike eller løpe Ryggejoggen.

 

Fremtidsmodellen på eldreomsorg

– Jeg synes det er morsomt å være her og se hvordan Lilleeng helsepark stadig utvikler seg. Det fungerer så godt, med gode servicetjenester, og ikke minst som et positivt møtepunkt for mennesker i alle aldre. Hele idéen om et samarbeid mellom det offentlige og det private er fremtidskonsept, som bidrar til å forebygge ensomhet, sier Karita.

Hun forteller, med gnistrende engasjement, om et annet vellykket eksempel på et slikt samarbeid, Treklang på Oksenøya i Bærum kommune, der skole, barnehage og aldershjem er samlokalisert på én tomt, og det er tilrettelagt for fellesskap på tvers av generasjoner. Hun tror og håper at Lilleeng og Høyda er i ferd med å utvikle seg i samme retning.  

– Jeg tror vi har knekket koden og er i ferd med å utforme fremtidsmodellen på eldreomsorg,  sier Karita.

For hun brenner for en forebyggende helsetjeneste med et langsiktig perspektiv, og på Lilleeng er det tilrettelagt for at man kan ivareta helsen over tid, med helsefremmende tilbud lett tilgjengelig.

 

Bevisst på å støtte nærmiljøet

– Jeg synes Rosenvinge Park er et utrolig velfungerende boligkonsept med et godt fellesskap i blokka, og setter stor pris på å ha helseparken i nærmiljøet. Derfor er jeg bevisst på å støtte opp om nærmiljøet mitt. 

Hun bruker blant annet Actic og apoteket når det trengs, og forteller at de kvittet seg med en bil etter at de flyttet hit, fordi de har alt i umiddelbar nærhet. 

– Det er jo veldig morsomt å se hvordan også sentrumsområdene i Moss har utviklet seg i rekordtempo, og jeg ser frem til at man også skal finne en forsvarlig løsning når det gjelder trafikken i sentrum og over til Jeløya, og få på plass en bedre samkjøring mellom togtider og lokalt kollektivttilbud.