«Det er et privilegium å bo på Høyda»

Den pensjonerte fysioterapeuten Helge Simonsen nyter sin pensjonist-tilværelse i bydelen Kallum, hvor han har bodd så å si hele sitt voksne liv.

-Jeg hadde mine barneår i Moss sentrum og i Mosseskogen, og jeg synes Moss er en flott by. Faktisk kan jeg titulere meg som mossianer, smiler Helge og fortsetter, en tittel jeg er stolt av. Jeg er fjerde generasjon Mossing og kravet for å kalle seg dette er å være minst tredje generasjon.

Utdannelse i England.
Helge tok sin fysioterapeututdannelse i London mot slutten av 70-tallet.
- Årsaken var vel at jeg ikke hadde gode nok karakterer til å komme inn i Norge, sier han og ler godt. Men han legger ikke skjul på at han trivdes veldig godt i England og kaller seg selv Anglofil. Veien tilbake til Moss var allikevel kort, og tidlig på 80-tallet etablerte han seg på Høyda.

TrioVing
- Jeg flyttet inn i mitt første kontor i en brakke som tilhørte TrioVing. Jeg startet i 1981 og var en del av bedriftshelsetjenesten i TrioVing. I tillegg drev jeg min egen praksis. I 1992 vokste vi ut av lokalene i «brakka» og flyttet over til Skanems kontorbygg i Rabekkgaten, før vi i 2016 endte opp i Lilleeng Helsepark. 

Bydelen Kallum
I tillegg til å ha virksomheten sin på Høyda, valgte han også å bosette seg der. Han flyttet inn i boligen sin i 1984 og den er vakkert plassert nær gården Kallum Søndre og Kallumjordet.
- Jeg har kone og to voksne barn, samt 4 barnebarn. Barna har flyttet til henholdsvis Son og Bodø, men Unni og jeg trives veldig godt her og ser ingen grunn til ikke å bli værende. Stort sett er Kallum  et rolig og fredelig område. I rushtidene  kan trafikken i Dyreveien merkes godt, men oppfattes ikke som spesielt belastende. Litt liv og røre må man regne med når man bor i et urbant strøk.

Generasjonsskifte
Helge blir ivrig.
- Det foregår et skifte her nå og den nye generasjonen tilfører lyden av barn til området. Barns tilstedeværelse er viktig, dette er med på å skape et trivelig og godt bomiljø, noe som igjen er viktig for god helse.
Han synes i det hele tatt muligheten til å være sosial er viktig og trekker inn sin kunnskap som kognitiv terapeut, en tilleggsutdannelse han etter hvert tilegnet seg.
- Som alle vet ble isolasjon en tilværelse de fleste måtte forholde seg til under korona-epidemien. Nettverk er utrolig viktig og isolasjon fører kun til psykiske utfordringer, forklarer han og legger til, her syns jeg Høyda har vært flinke. Det er ikke vanskelig å være sosial i dette området, også for oss pensjonister.

Viktig bydel
Det har blitt en del år på Høyda for Helge og kona Unni, og de har sett utviklingen av stedet på nært hold.
- De har vært flinke her, det må jeg si. Høyda har blitt en viktig bydel.
På spørsmål om hva han foretrekker med Høyda, svarer han
- Vi har alt her, i alle fall nesten, og det er trivelig å ta seg en handletur. Skal vi spise foretrekker vi Ro. Treningen tar jeg på Spenst.

Godt å være senior på Høyda.
Favorittsyslene hans er å pusle i hagen, samt å utforske Høyda til fots.
- Dessuten liker jeg godt å lese og det går i både faglitteratur og generell litteratur.
Blikket hans søker ut av vinduet mens han tenker seg om en liten stund.
- Jeg vil si det er et privilegium å bo på Høyda. Det er et godt sted å være senior her, avslutter Helge med et smil.