Suksess for Høyda Café og Varmmat
Etter at kafeen i Øreveien begynte med varmmat har besøket økt. Nå vil spisestedet satse enda mer på asiatisk mat.
Det er en stille mandag formiddag. Ute skinner solen fra en skyfri himmel. Inne i lokalene til Høyda Café og Varmmat står Tina Nguyen og hilser blidt på den jevne strømmen av kunder som stikker innom. Noen slår seg ned ved et ledig bord, mens andre haster videre med noe godt under armen. Tina ser ut til å kjenne de fleste personlig.
– Vi har mange hyggelige stamkunder, men opplever stadig at det kommer folk innom som ikke ante at det var en kafe her, forteller Tina
Sammen med ektemannen Kevin driver hun Høyda Café og Varmmat.
Suksess med varmmat
Tidligere var stedet mest kjent for sine gode bakevarer, men de siste årene har ekteparet også satset på varmmat. Det har vært en suksess.
Nå tilbys frokost, lunsj og middag i de trivelige lokalene på Høyda. Farsotten bubble tea er også på plass. Ifølge er den populær blant både store og små gjester.
– Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger og har opplevd økt besøk etter vi begynte med varmmat, forteller Tina.
– Vi lager alt selv og tilbyr både norske og asiatiske retter. Særlig de vietnamesiske baguettene, pannekakene og suppene har vist seg å være populære. Fremover ønsker vi å satse enda mer på asiatisk mat og kanskje utvide med en buffé, sier Nguyen som forteller at det i ukedagene går mest i takeaway, mens det i helgene er mange om velger å spise i restauranten.
Høyda Café og Varmmat tilbyr forøvrig også catering.
Suksess med varmmat
Tidligere var stedet mest kjent for sine gode bakevarer, men de siste årene har ekteparet også satset på varmmat. Det har vært en suksess.
Nå tilbys frokost, lunsj og middag i de trivelige lokalene på Høyda. Farsotten bubble tea er også på plass. Ifølge er den populær blant både store og små gjester.
– Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger og har opplevd økt besøk etter vi begynte med varmmat, forteller Tina.
– Vi lager alt selv og tilbyr både norske og asiatiske retter. Særlig de vietnamesiske baguettene, pannekakene og suppene har vist seg å være populære. Fremover ønsker vi å satse enda mer på asiatisk mat og kanskje utvide med en buffé, sier Nguyen som forteller at det i ukedagene går mest i takeaway, mens det i helgene er mange om velger å spise i restauranten.
Høyda Café og Varmmat tilbyr forøvrig også catering.
God mat og service
Blant gjestene denne formiddagen finner vi et ektepar fra Øråsen.
De er innom minimum en gang i uka og skryter av både mat og service.
– Kevin og Tina fikser det meste og ordner alltid det vi har lyst på. Det går mest i lunsjmat, men det hender også vi kjøper middag og kaker her, forteller de.
Tips til enkel middag
Til slutt spør vi Tina Nguyen om et tips til en enkel middag.
Svaret kommer kjapt.
– Stekt ris med egg, grønnsaker og kylling. Det er både enkelt å lage og smaker veldig godt, forteller hun i det en ny, sulten kunde kommer inn døra til den trivelige kafeen.
Tekst og foto: Vegar Johansen