Fokus Trening 

Fokus trening er opptatt av å holde et høyt faglig nivå

Fokus Trening er i sterk vekst. Et godt sosialt miljø og høy faglig dyktighet trekkes frem som suksesskriterier.

Tekst: Vegar Johansen Foto: Storybold

Utenfor de store vinduene dekker is og snø bakken. En kald nordavind gjør at det føles betydelig kaldere enn de fem minusgradene termometeret viser. På innsiden av glasset er temperaturen imidlertid høyere. Rundt om i det store treningssenteret er ivrige og svette medlemmer i ferd med å gjennomføre dagens treningsøkt. Praten går lett mellom de moderne apparatene og smilene sitter løst. I en av salene er en gruppetime i ferd med å starte opp.

Vi befinner oss på Dilling, nærmere bestemt i lokalene til Fokus Trening på Bredsand. Treningssenteret åpnet i 2014 og har i dag rundt 650 medlemmer.

Disse kan velge i et bredt og variert treningstilbud. Her kan man trene alene, jobbe med en personlig trener eller delta i en av senterets mange gruppetimer.

Medlemmene kan også bli med i såkalte prosjekter. Dette er spesielle treningsgrupper hvor man jobber sammen mot et spesifikt mål. Det kan for eksempel være deltakelse i hinderbaneløpet Oslo Toughest eller en uke med landeveissykling på Mallorca.

Fokus trening har et variert treningstilbud

Fokus på det sosiale og kompetanse

Maria Severinsen har jobbet på Fokus Trening siden starten i 2014. Hun forteller at treningssenteret for tiden er inne i en positiv utvikling og stadig får nye medlemmer.

Maria trekker frem det gode sosiale miljøet på senteret og den høye faglige kompetansen blant de ansatte som hovedgrunnene til suksessen.

– Hos oss er vi veldig opptatt av det sosiale. En fordel med å ikke være så store er at vi blir godt kjent med medlemmene våre, og de blir godt kjent med hverandre. Det å møte noen man kjenner og slå av en prat i garderoben eller mellom repetisjonene er veldig viktig. I tillegg er vi opptatt av å holde et høyt faglig nivå på det vi driver med. Blant våre ansatte finner man fysioterapeuter, ergoterapeuter, rehabtrenere, utdannnede PTer, lærere og idrettsutøvere for å nevne noe. Vi mener denne miksen er gull verdt når man skal jobbe med mennesker, forklarer Maria

Hun er også opptatt av å trekke frem samarbeidet med Fokus Klinikk og Bedre Hjerter som viktig. Disse er uavhengig av treningssenteret, men ligger i samme bygg og bruker senterets treningsfasiliteter i sitt arbeid.

 

Populært med PT

En av tingene som er blitt populært de siste årene er å benytte seg av personlig trener (PT).

Hos Fokus Trening har man også merket dette, og nylig utvidet man tilbudet.

Senteret har i dag fire personlige trenere og det er mulig å booke timer med disse både på dag og kveldstid.

– Det å få kyndig veiledning, kanskje spesielt i starten, er veldig viktig, forklarer Maria.

– Å trene slik at man forebygger uhelse og blir helsesterk er ikke allmennkunnskap. En PT vil blant annet sikre at man kommer trygt i gang med treningen, hjelpe til med å sette realistiske mål, finne riktige øvelser og motivere underveis – samt jobbe med korrekt dosering og belastning. Det å trene riktig og samtidig ha det gøy og trives med det man gjør er avgjørende for å lykkes og her kan en PT bidra med mye, sier Maria.

 

Egen ungdomsgruppe

Også ungdom er et satsningsområde på Fokus Trening. Senteret tilbyr et eget medlemskap for de mellom 13 og 15 år. Det inkluderer tilgang på personlig trener én time i uken. Ungdommene lærer også om trygg trening og hvordan man skal opptre på treningssenteret.

Tilbudet har blitt godt mottatt og Maria skryter av de unge medlemmene.

– De som kommer til oss er virkelig interessert i å trene. Det er ingen som kommer hit bare for å henge. De inspirerer hverandre og prøver nye ting.

Det å følge den utviklingen og veksten de har her er helt fantastisk, forteller hun.

 

– Har verdens beste jobb

Maria har som sagt vært med siden starten i 2014. På Fokus Trening gjør hun alt fra å lede gruppetimer og gi personlig veiledning til å sitte i resepsjonen, jobbe med administrasjon og vaske.

Ifølge henne selv har hun rykte på seg for å være litt streng og bestemt, men når man følger henne rundt på senteret er glimtet i øyet og smilet aldri langt unna. Det er tydelig at hun brenner for, og ikke minst trives i jobben sin.

– Jeg ser mennesker bryte barrierer og mestre ting de ikke trodde var mulig hver eneste dag. Det finnes ikke noe bedre enn å kunne hjelpe folk med å gjøre fysisk aktivitet til en etablert vane som igjen gjør at de opplever bedre helse og mer overskudd i hverdagen.

– Jeg har rett og slett verdens beste jobb, avslutter Maria Severinsen.