Du store Alpakka for et marked!

Den 22. juni inviterer Høyda til storstilt markedsdag med spekket program, mange utstillere, moteshow, aktiviteter for barn og ikke minst både ponnier og alpakkaer.

Tekst: inger Marie Spange Foto: Grow digital / På Høyda midt i Moss
Moteshow på Høyda-markedet

Tradisjonen tro blir det boder, mat, knalltilbud og barneaktiviteter når butikkene og serveringsstedene på Høyda inviterer til bydelsfest og marked på parkeringsplassen bak M8-bygget.

– I mange år har vi videreført Rygge Storsenter sine gla’ dager med bydelsfesten Høyda-dagene. I år som i fjor vil vi derfor invitere til Høydamarked. Nytt av i år er at vi få besøk av alpakkaer, smiler en glad Nathalie Engebretsen.

 

Møt alpakkaer

Erik Tegneby og kona startet med Alpakka på fra Østre Kjernes gård i 2016 og har nå 40 dyr. De ønsker at folk skal bli bedre kjent med alpakkagården og alpakkasafariene og vandringene de arrangerer.

– Vi stiller på markedet for å fortelle om alt du måtte lure på rundt disse dyra, sier han og kan fortelle at alpakkafibrene er noe av det varmeste og mykeste du kan ha på kroppen. 

– Hvis vi sammenligner hårtyper har vi mennesker hundre mikron, som måleenheten heter, sauen har 30 og alpakkaen har 12. Det betyr at hvert hårstrå bøyer seg veldig mykt og dermed klør det heller ikke, røper han. 

 

Nysgjerrige dyr

Til markedet tar han med seg flere alpakkaer. For flokkdyr-ene trives best i felleskap. 

– Hvordan bør man oppføre seg rundt en alpakka?

– De er veldig nysgjerrige, så de kommer gjerne bort for å hilse på. Har du litt kraftfor i hånda, kan du nok klare å ta på den, men de er ikke så glade i å bli klappet, og stikker du hånden frem tar de gjerne et skritt tilbake. Et tips er å oppføre seg rolig, for de kan være vare på høye lyder og bevegelser.

Møt alpakkaer på høyda-markedet
Møt alpakkaer på høyda-markedet. Foto colourbox

Catwalk, ponnier og racerbåter

Fjorårets Høydamarked var en braksuksess og Nathalie har også klokketro på årets begivenhet.

– Jeg tror årets marked kommer til å doble seg i størrelse og i år har vi enda flere aktiviteter for barn. I tillegg til alpakkagården får vi besøk av ponnier fra Gyldermyra rideskole, vi får besøk av Moss Røde Kors bamsesykehus og Østfold båtklubb kommer med sine mini racerbåter for å vise fram sin stilige hobby. Undertøyskuffen, Nina Hverdagslykke og ByFridman vil arrangere et skikkelig catwalk-moteshow. Fridman, som er kjent for sine skreddersydde dresser, har tatt inn et eksklusivt parti selskapskjoler fra Ladivine og blir brukt på alle rød-løper events i USA. Disse kommer hun til å vise frem denne dagen. Crossover Café og Ertnes drar frem grillene og serverer deilig mat. I tillegg blir det et stort marked med mange spennende salgsboder, stands og gratis aktiviteter. Så det er bare å krysse av i kalenderen og glede seg, avslutter hun. 

Også i år blir det spenstig mote fra Undertøyskuffen på Høyda markedet